Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Γυάλιζε το μάτι τους

(από http://www.redplanet.gr/)
Δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους οι ερυθρόλευκοι στο παρκέ, το μάτι τους γυάλιζε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και αγωνιζόμενοι με πάθος και ενέργεια έκαναν το 1-1 στη σειρά. Στόχος το "brake" στο ΟΑΚΑ. Δείτε το video από τον αγώνα.



Φάνηκε από την ώρα που η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε για ζέσταμα πως οι Πειραιώτες ήταν αποφασισμένοι πάση θυσία να κάνουν το 1-1 στη σειρά των τελικών. Παράλληλα η κερκίδα στο ΣΕΦ είχε ξεκινήσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της καθώς η ατμόσφαιρα ήταν εκκωφαντική από τις φωνές και τα συνθήματα των φιλάθλων. Αυτό το μέγα πάθος με το οποίο ξεχείλιζε η ερυθρόλευκη εξέδρα μεταδόθηκε εις το έπακρον στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με το μάτι τους να "γυαλίζει" από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. 
Κατά την διάρκεια του αγώνα οι ερυθρόλευκοι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Εγλώβισαν με την άμυνά τους τούς πράσινους (Σπανούλης 2π, χωρίς πόντο οι Τσαρτσαρής, Φώτσης), πήδαγαν πρώτοι για τα ριμπάουντ (μάζεψαν 38 με τα 13 επιθετικά), ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια (7/20 τρ) ενώ στην επίθεση "ξύπνησαν" τα πρώτα βιολιά της ομάδας, με τους Λίνας Κλέιζα (17π, 5ρ), Μίλος Τεόντοσιτς (16π, 3ασ), Τζος Τσίλντρες (14π, 7ρ) και με τον ψυχωμένο Γιάννη Μπουρούση (14π, 7ρ), ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια δίκαιη και καθαρή επικράτηση (79-72). Μοναδική "πληγή" ο Πέκοβιτς (22π) αλλά το αντίδοτο λέγεται Σοφοκλής Σχορτσανίτης, καθώς όποτε τον είχε αντίπαλο, ο Μαυροβούνιος "πελάγωνε". 
Μετά το τέλος του αγώνα, κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκανε δηλώσεις, καθώς υπάρχει από την διοίκηση η σχετική απαγόρευση. Όλοι στην ομάδα θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, άλλωστε ξέρουν καλύτερα και οι ίδιοι πως δεν πέτυχαν τίποτα περισσότερο από το 1-1 στη σειρά των τελικών. Οι ερυθρόλευκοι με τη νίκη αυτή ανακουφίστηκαν καθώς χρειαζόντουσαν το αποτέλεσμα αυτό ώστε να τους αναπτερώσει το πεσμένο τους ηθικό και πλέον έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τον καθοριστικό τρίτο τελικό (2/6) της Τετάρτης (21:45, ΣΚΑΪ). Στόχος το "brake" στο ΟΑΚΑ και οι Πειραιώτες μπορούν να το καταφέρουν, αρκεί να κοιτάξουν με την ίδια αγριάδα τον Παναθηναϊκό, να τον τρομάξουν, όπως έκαναν στο ΣΕΦ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: