Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανατροπή και νίκη για τους έφηβους του Χαρ. Τρικούπη

Πριν τον αγώνα και οι δύο ομάδες μαζί 
Μια ομάδα παιδιών, πριν από δέκα περίπου χρόνια, αρχίσαμε τα πρώτα μας βήματα στο μπάσκετ.  Στην πορεία μας ζήσαμε ωραίες στιγμές (όπως η νίκη μας το 2008 στη Λευκάδα στον τελικό των  ΜΙΝΙ 94 απέναντι στον Φαίακα Κέρκυρας), είχαμε χαρές και λύπες, μάθαμε να κερδίζουμε, αλλά και να χάνουμε.
 Έχουμε γίνει πια έφηβοι, αλλά όταν ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί κάτι μας πιάνει, κάτι παθαίνουμε, όπως έγινε και χθες.
Δεν ήμασταν καλοί σαν ομάδα (ίσως γιατί φέτος έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση όλοι μαζί με το εφηβικό). Με τα παιδιά της Ναυπάκτου (που είμαστε φίλοι) πάντα κάναμε ωραία παιγνίδια, άλλοτε κερδίζαμε, άλλοτε χάναμε, αλλά πάντα οι αγώνες μας ήταν ντέρμπυ.
Στο πρώτο ημίχρονο είπαμε, ήμασταν κακοί και χάναμε φυσιολογικά με 19-31.
Αυτό μα ς πείραξε και τότε …." θόλωσε" το μάτι μας!
 Έτσι θα χάναμε χωρίς να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο; Και δώσαμε όρκο να παλέψουμε για την ανατροπή. Όπως τότε που κάναμε την ανατροπή μέσα στη Ναύπακτο με το παιδικό. Και το ξανακάναμε … με τη βοήθεια του Βίκτωρα, του νέου μας συμπαίκτη, κερδίζοντας στον  πόντο!
Για το παιγνίδι αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση από το http://trikoupisbc.blogspot.com/:
Δυνατό παιγνίδι για το πρωτάθλημα εφήβων ΕΣΚΑΒΔΕ έγινε σήμερα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου μεταξύ του Χαρίλαου Τρικούπη και του ΠΑΣ Ναυπάκτου. Οι έφηβοι των δύο ομάδων γεννημένοι τα έτη 1993, 1994 και 1995, έχοντας αναμετρηθεί πολλές φορές μεταξύ τους την τελευταία πενταετία (στις κατηγορίες ΜΙΝΙ, παιδικό και εφηβικό), μας έχουν συνηθίσει σε αγώνες με δύναμη, πάθος και ανατροπές στο σκορ. Δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά και στο σημερινό παιγνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπυ.
Οι παίκτες του Χαρίλαου Τρικούπη στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, σε αντίθεση με τους Ναυπάκτιους οι οποίοι με επιτυχημένους αιφνιδιασμούς κατάφεραν να  προηγηθούν με 19-31.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι αθλητές του Τρικούπη κατάφεραν να τελειώσουν σωστά τους αιφνιδιασμούς και βρίσκοντας την ευστοχία τους από την περιφέρεια, διέσπασαν τη ζώνη και ανέτρεψαν στο σκορ, κατακτώντας τελικά την πολύτιμη  νίκη με 49-48. Μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν στην επόμενη Γ΄ φάση.
Δεκάλεπτα: 11-15, 8-16, 16-5, 19-12.
Συνθέσεις:
Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης (Καραβίας):  Ξουργιάς Χ. 7(1), Μπανάρας  13(2), Γούσιας, Μαϊόβης, Ασημακόπουλος, Κονδραλής Φώτης, Γιώτης 14, Δάλλας 10(2),  Κονδραλής Φάνης, Κλάδης 1, Πάσσιος, Καπνίσης 4.
Π.Α.Σ. Ναυπάκτου (Σταθάτος): Κοτίνης, Φρέγκου, Κυρίτσης, Θεοδώρου 11, Παναγιωτόπουλος 13, Νικολακόπουλος 3(1), Γρέκας 14, Αλεξανδρής, Καραγιώργος 5, Καπετανάκης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: