Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Mundobasket 2010 -Τεχνική των screen

Lithuania - form 131 No 01

Στόχοςαπό Διάταξη 1-3-1, Pick n roll.
 Εκτέλεση: ο 1 παίρνει πλευρά προς τον 5 ενώ ο 4 τοποθετεί weak side screen στον 2 που ανεβαίνει στην κορυφή (σχήμα 1). Η κατάληξη του play έχει ως κύρια συνεργασία το Pick n roll του 2 με τον 5 και την περιστροφή των παικτών με βάση την κίνηση της μπάλας (σχήμα 2).
Σημεία έμφασης: Τεχνική των screen.
Επιλογές :
ΑPick n roll 1 and 5














You can click the video below to see the drill in animation.

Slovenia - form 122 No 01

















Στόχος: από διάταξη 1-2-2, post up / Pick n roll συνεργασία.
Εκτέλεση: Ο 5 τοποθετεί screen στον 4 που ανοίγει στο 3ποντο και υποδέχεται την μπάλα από τον 1. Στην συνέχεια Ο 5 τοποθετεί back screen για τον 1 για ενδεχόμενη lob passκαι υποδέχεται την μπάλα από τον 4 (σχήμα 1). O 3 με ξεμαρκάρισμα παίρνει την μπάλα από τον 5 και την ίδια χρονική στιγμή ο 1 τοποθετεί shuffle screen στον 4 για ενδεχόμενο post up ενώ ο 5 τοποθετεί down screen στον 1 που βγαίνει στην κορυφή (screen the screener) (σχήμα 2). Αν δεν υπάρχει επιλογή post up ο 1 εκμεταλλεύεται Pick n roll συνεργασία με τον 5 "διαβάζοντας" τις επιλογές. Οι παίκτες περιστρέφονται με βάση την φορά της μπάλας (σχήμα 3) . 
Σημεία έμφασης: Τεχνική των screensScreen the screener, Pick n roll.




Επιλογές :
Α) Back door 1,
B) Post up 4,
Γ) Pick n roll 1 με 5.







You can click the video below to see the drill in animation.


Argentina - form Box No 01

Στόχος: από διάταξη Box, Pick n roll συνεργασία.

Εκτέλεση: Ο 5 down screen στον 2 και ταυτόχρονα ο 3 βγαίνει στην γωνία. Ο 1 πασάρει στον 2 και με κίνηση hand offυποδέχεται ξανά την μπάλα ενώ την ίδια χρονική στιγμή ο 4 στην κορυφή τοποθετεί flare screen για τον 2. Η εκμετάλλευση του flare γίνεται πρώτα με back door κίνηση για ενδεχόμενη lob pass και αν δεν υπάρχει επιλογή ο 2 ανοίγει στο wing. O 1 πασάρει στον 4 και εκείνος στον 2 (σχήμα 1). Ακολούθως και ως κύρια - τελική συνεργασία έχουμε το pick n roll του 2 με τον 4 που εκτελείται και ως fake pick (σχήμα 2). Οι παίκτες περιστρέφονται ανάλογα με την κίνηση της μπάλας.

Σημεία έμφασης: Τεχνική των screensDown screen, flare screen, pick n roll.
Επιλογές :
Α) Back door 2,
B) συνεργασία Pick n roll 2 με 4.




You can click the video below to see the drill in animation.

Hellas vs zone 2-3 No 01
Στόχος: από διάταξη 1-2-2Post up / shoot.
Εκτέλεση: Ο 1 πασάρει στον 2 και κόβει μέσα στην ρακέτα. Ο 4 ανεβαίνει στην κορυφή των 3πόντων (σχήμα 1). Στην συνέχεια ο 2 πασάρει στον 4 και εκείνος στον 3. Ο 3 με ντρίμπλα κινείται στην κορυφή, ο 4 ανοίγει στην γωνία ενώ οι 1 & 2 με διπλή υπερφόρτωση βγαίνουν στοwing και στο corner. Ο 5 προσπαθεί να "κλειδώσει" τον παίκτη του μέσα στην ρακέτα (σχήμα 2). Οι επιλογές είναι ανάλογα με την αντιμετώπιση της άμυνας (σχήμα 3)
Σημεία έμφασης: Συγχρονισμός κινήσεωνΕπιλογές :
Α) σουτ του 1 ή 2,
B) σουτ του 4,
Γ) post up 5.








You can click the video below to see the drill in animation.




Serbia - form 131 No 01

Στόχος: από Διάταξη 1-3-1, Pick n roll.

Εκτέλεση: ο 1 εκτελεί hand off συνεργασία με τον 2 και παίρνει flare screen από τον 4 και υποδέχεται την μπάλα.Στην συνέχεια ο 4 παίρνει με την σειρά του flare screen από τον 5 ως fake move (σχήμα 1). Η κατάληξη του play έχει ως κύρια συνεργασία το Pick n roll του 1 με τον 5 (σχήμα 2). Οι παίκτες περιστρέφονται με βάση την κίνηση της μπάλας (σχήμα 3).
Σημεία έμφασης: Τεχνική των screen.
Επιλογές :
Α) lob pass to 4,
B) 1on1 for 1,
Γ) Pick n roll 1 and 5.





You can click the video below to see the drill in animation

Russia - form 131 No 01


Στόχος: από Διάταξη 1-3-1, Hand off / Back door move / 1on1.

Εκτέλεση: ο 4 παίρνει back screen στην κορυφή από τον 2 για ενδεχόμενη lob pass και εκμεταλλεύεται flare screen από τον 5 για drive ή 1on1 (σχήμα 1). Στην συνέχεια εφόσον δεν έχουμε επιλογή ο 5 ανοίγει στην κορυφή και υποδέχεται την μπάλα από τον 1 που κόβει στην αντίθετη γωνία με screenτου 4. Ο 3 τοποθετεί down screen στον 2 που ανεβαίνει γιαhand off συνεργασία με τον 5 (σχήμα 2). Οι παίκτες περιστρέφονται με βάση την κίνηση της μπάλας (σχήμα 3).

Σημεία έμφασης: Τεχνική των screen.







Επιλογές :
Α) lob pass to 4,
B) 1on1 for 2,
Γ) Hand off 2 and 5.






You can click the video below to see the drill in animation.

Δεν υπάρχουν σχόλια: